Ottaisitko pennun meiltä?

Olet vastuuntuntoisena ihmisenä varmasti jo pohtinut rehellisesti ja harkinnut tarkasti, onko koira on sinulle sopiva lemmikkieläin. 

Tutustu myös  Kennelliiton koiranomistajan peruskurssiin (nykyisin Hankikoira.fi).

Kun haluat koiran ja olet kaikin tavoin valmis huolehtimaan sen hyvinvoinnista koko sen eliniän, kannattaa rodun valintaankin käyttää aikaa. Onko labradorinnoutaja sinulle oikea rotu? Mieti mihin tarkoitukseen koiran haluat ja millaista koiraa toivot. Labradori mielletään usein kiltiksi ja helpoksi koiraksi. Se on kuitenkin vilkas  ja isohko metsästyskoira, joka vaatii johdonmukaisen ja hyvän peruskoulutuksen sekä rodulle ominaista tekemistä. Labradorilla on paljon energiaa ja siitä saattaa koitua monenlaisia hankaluuksia, mikäli koiraa ei opeteta tavoille jo pentuaikana ja jos virtaa ei pureta liikunnalla ja muulla mielekkäällä tekemisellä. Oikein kasvatettuna ja pidettynä labradori on mitä mainioin perhekoira, joka sopii moneen menoon.

Tutustu rotuun monelta kantilta; sen hyviin ja huonoihin puoliin. Tutustu myös rodun yleiseen terveystilanteeseen ja rodussa esiintyviin perinnöllisiin sairauksiin.


Kaikki jalostukseen käyttämäni koirat ovat monin tavoin tutkittuja ja terveitä. Tällöin todennäköisyys syntyä terveitä pentuja on suurempi. Olemme kuitenkin tekemisissä luonnon kanssa, joten takeita sille, että kaikki jälkeläiset olisivat terveitä, ei voida valitettavasti antaa. Terveyteen vaikuttavat perimän lisäksi myös monet muut asiat, kuten koiran liikunta, ruokinta ja sopiva paino kasvuaikana.

Etsin kasvateilleni vastuuntuntoisia, kaikin puolin sitoutuneita ja kuraapelkäämättömiä, aktiivisia koteja. Huumorintaju on välttämätön. Sijoitan myös mielelläni narttupennun luotettavaan ja yhteistyökykyiseen kotiin. Toivon, että myös pennunostaja pitää koiran terveystutkimuksia tärkeinä ja vie koiransa noin 1,5 vuoden ikäisenä virallisiin lonkka- ja kyynärnivelkuvauksiin sekä silmätarkastukseen. Kasvattajalle tutkimustulokset antavat tärkeää tietoa jalostusyhdistelmästä ja niillä on merkitystä suunniteltaessa jatkossa koirien jalostuskäyttöä. Myös koiranomistajalle tieto on olennaista; tutkimuksissa voidaan esimerkiksi huomata oireeton lonkkavika, joka voidaan pitääkin oireettomana koiran oikealla, hyvinvointia tukevalla ja suunnitellulla hoidolla.

Käytän koiran kaupassa ja sijoittamisessa Kennelliiton sopimuslomakkeita. Kaikki pentuni rekisteröidään Suomen Kennelliitossa, tunnistusmerkitään mikrosirulla, madotetaan suositusten mukaisesti ja tarkastetaan eläinlääkärin toimesta. Uudet omistajat liitän Labradorinnoutajakerhon ja Suomen Noutajakoirajärjestön jäseniksi ensimmäiseksi vuodeksi. Pennun mukana saat tietysti rekisteritodistuksen, "käyttöohjeet" kansioissa sekä hieman tuttua ruokaa.

Lisäksi tarjoan kasvattieni omistajille kasvattajan tuen periaatteella 24/7. Mikäli sinulle tulee kysymyksiä tai pulmia koiraasi liittyen, ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä vastauksia ja ratkaisuja. Autan ja neuvon parhaani mukaan. Olen myös hyvin iloinen, jos saan uutta porukkaa mukaan harrastuksiin, näyttelyihin ja kokeisiin. Voin tulla vaikkapa sovittuun näyttelyyn neuvomaan kädestä pitäen kuinka asiat siellä etenevät ja tarvittaessa esitän koirankin. Minua myös oikeasti kiinnostaa mitä kasvateilleni kuuluu, kun ne ovat meiltä uusiin koteihinsa muuttaneet. Otan suurella ilolla vastaan kuulumisia ja kuvia.

Ota rohkeasti yhteyttä soittamalla tai sähköpostilla! Kerron mielelläni lisää. Niina Lehtonen puh. 050 594 6900 tai sähköposti nippe.lehtonen@gmail.com