Esittely

About us in english

Olen Niina Lehtonen ja asun perheeni kanssa omakotitalossa Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan Iittalassa. Meillä koirat elävät perheenjäseninä perheemme keskellä ja tottuvat lapsiperheen tapahtumarikkaaseen arkeen. Pihamme on aidattu ja koiramme saavat olla ulkona niin paljon kuin haluavat. Koirien varsinainen liikunnan tarve täytetään säännöllisillä lenkeillä.

Tavoitteeni on kasvattaa kotioloissa pienimuotoisesti terveitä, hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia labradorinnoutajia. Meillä koirat ovat ensisijaisesti rakkaita perheenjäseniä ja harrastuskavereita. Tärkeintä mielestäni on, että koira on rakenteeltaan ja muutenkin fyysisesti terve sekä luonteeltaan hyvähermoinen ja tyypillinen, monipuoliseen toimintaan soveltuva labradori. Mahdollinen menestys näyttelyissä ja kokeissa on siten vain extraa.

Assassin-kennelnimi on myönnetty minulle vuonna 1995.
Olen suorittanut:
  • Saksanpaimenkoiraliiton Kasvattajakoulutuksen 2002-2003
  • Kennelliiton Kasvattajan peruskurssin 2012
  • Kennelliiton Kasvattajan jatkokurssin 2012
  • Kennelliiton Jalostusneuvojien peruskurssin 2013
  • Kennelliiton Jalostusneuvojien jatkokurssin 2015
Lisäksi olen allekirjoittanut Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Käytän koiran kaupassa ja sijoituksessa Kennelliiton sopimuslomakkeita. Olen jäsenenä Kennelliitossa, Labradorinnoutajakerhossa ja Sukokassa (Suomen Koirankasvattajat Ry). Olen hyvin kiinnostunut koirista ja koirien jalostukseen liittyvistä asioista, ja pyrinkin jatkuvasti kehittämään itseäni ja lisäämään tietotaitoa sillä saralla.

Historia
Koen syntyneeni koiraihmisenä. Harjoiteltuani eläinten hoitoa vuosien ajan ensin hamstereilla, marsuilla ja hevosilla, sain viimein ensimmäisen oman koirani juuri täytettäessäni 13 vuotta vuonna 1989. Tämän mainion kultaisennoutajapojan kanssa touhusin monenlaista. Käytiin match showssa, opeteltiin oikeita näyttelyitä ja taidettiin hauskuuttaa sakemannimiehiäkin käymällä saksanpaimenkoirien alaosaston järjestämissä tottelevaisuustreeneissä Parolassa. En voi muuta kuin kiittää sydämeni pohjasta sen kasvattajaa Arja Merivaloa (Valorin kennel), että hän uskoi minuun ja tohti antaa pennun minulle, olinhan silloin vasta ihan kakara itsekin.

Ensimmäinen ikioma koira!

Kolmansina Junior handler -kisassa v. 1991

Samalla ihailin suuresti kauniita ja ylhäisiä afgaaninvinttikoiria. Sainkin 1990-luvulla toimia useiden vuosien ajan Riikka Fagerströmin kenneltyttönä hänen A'Rosafan afgaanikennelissään. Hoidin afgaanien turkkeja, kuljin mukana näyttelyissä ja mikä ihaninta; pääsin mukaan koirien synnytyksiin ja pentujen hoitoon. Kiinnostuin koirien kasvatuksesta jo silloin. Omaan laumaanikin kuului afgaaneita. Niiden kanssa harrastettiin lähinnä näyttelyitä ja joskus käytiin maastojuoksuissa. Kasvatin itse yhden oman afgaanipentueen vuonna 1999.

Minä ja afgaanilapsi A'Rosafan Cloudy Rainbow

Uskollisen ystävän vierellä

Kaikki ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan ja elämäntilanteeni ei mahdollistanut koirien kasvattamista pitkään aikaan. Keskityin useiden vuosien ajan opiskeluun sekä omistauduin omille ihmislapsilleni. Monta vuotta meillä olikin vain yksi saksanpaimenkoira. Tosin se ei ollut "vain" koira. Tämä uskollinen ystäväni kulki vierelläni 12 vuotta. Se omistautui täysillä kasvavalle perheellemme ja oli todella "Once in a Lifetime" -paimenpoika. Sen kanssa treenattiin tottelevaisuutta ja hakua ihan harrastusmielessä, kokeissa tai näyttelyissä ei käyty.

Maisa-vauvelin kanssa

Aino ja pennut 2013

Sakemannin ikäännyttyä aloin miettiä itselleni ja perhetilanteeseeni sopivaa koirarotua ja päädyin labradorinnoutajaan. Niin meille tuli vanhan koiran ystäväksi ja perheemme riemuksi ensimmäinen labradorinnoutajanarttu Muistojoen Isa-Bella "Aino". Olen ollut rotuvalintaani erittäin tyytyväinen. Ainon kanssa innostuin uudelleen näyttelyistä ja aloitettiin mejä-harrastus kokeineen. Vähän myöhemmin laumamme vahvistui toisella labradorilla ja niin meille tuli Palabras Bella Sara "Maisa", josta kiitos kuuluu Hannele Jokisillalle.

Kaikkina vuosina mukanani on kulkenut ajatus koirien kasvattamisesta, kunhan aika on siihen sopiva. Pitkän odotuksen jälkeen ensimmäiset labradorivauvamme syntyivät "Ainolle" marraskuussa 2013. Tästä on ollut hyvä jatkaa.

Syksyllä 2014 sain upean mahdollisuuden tuoda Englannista Carol & Mervyn Reynoldsin kasvattaman keltaisen nartun Carromer Shimmering Dancer "Sophie". Olen todella kiitollinen tämän suuren unelman toteutumisesta. Keväällä 2016 laumaamme liittyi toinen englantilainen prinsessa, Tweedledum Lost For Words "Cindy". Lämmin kiitos Kirsi Luomaselle luottamuksesta. Vuoden 2018 aikana perheemme kasvoi kahdella upealla Waterline's-tytöllä, kun Leilani ja Kaija muuttivat meille. Suuret kiitokset rakkaalle ystävälleni Eva Vilamolle.
Toivotaan onnea tulevaisuuteen!

Rakkaudesta koiriin,
Niina